Hoppa till innehåll

FSG-Festival i Hangö 14-16.6.2024

I sommar ordnas FSG Festivalen i Hangö. Det är en gymnastikfestival med flera olika uppvisningar som ordnas var fjärde sommar. (Festivalen som skulle ha ordnats 2020 blev inhiberad). Festivalen inleds fredag 14.6 med övningar och uppvisningar. På lördag fortsätter övningar, det är parad genom staden och mera uppvisningar. Festivalen avslutas med söndagens huvudfest där deltagare från hela svenskfinland uppträder i stora massprogram på gräsplan. Utöver detta ordnas annat program såsom käpphästbana, äventyrsbana, kamratsits och ponnyridning. Festivalen brukar vara ett minne för livet! 

Program

Under Festivalen finns det möjlighet att delta i massprogram eller galaprogram. 

MASSPROGRAM: uppvisas på huvudfesten på söndag 16.6 på gräsplan. Här kan man kolla och bekanta sig vidare med massprogrammen: https://fsg.idrott.fi/fsg-festival/program/

GALAPROGRAM: På fredag och lördag kväll ordnas galauppvisningar i Hangö. Man ansöker om deltagande. GGF kommer att ansöka om deltagande till ett galaprogram: Fireworks / Fyrverkeri med handredskap: Ett trupprogram med många olika handredskap. 

Utöver det finns det även möjlighet att delta i galaprogrammet Hösten: Ett program som visades på Gymnaestradan i Amsterdam sommaren 2023. Koreograf är Henrika Mohn och Sara Anttila. Henrika Mohn lär ut programmet i GGF. Ta kontakt med henne om du vill komma med: henrika.mohn@gmail.com

Anmälan och priser

  • Deltagaravgift 50 euro
  • Uppvisningsdräkter: https://fsg.idrott.fi/fsg-festival/anmalan/#kl%C3%A4der 
  • Galabiljetter (ingen biljett behövs om man uppträder)
  • Transport och logi
  • Måltider
  • Eventuella festivalprodukter (läs festivalinfo 2)
  • Till GGF:s egna galaprogram eller torguppvisningar behövs inga nya dräkter. Vi använder sådant vi redan har 🙂


Eftersom de flesta ledare kommer att vara upptagna på olika håll under Festivalen kommer ledarna tyvärr inte att hinna följa med gymnasterna hela tiden. Eftersom Gymnastikfesten breder ut sig över Hangö (olika skolor, idrottssplaner osv.) så önskar vi att ni ordnar med någon vuxen person som ser till barnen under festen. Det lättaste sättet är förstås att föräldrar kommer med på gymnastikfesten! Endera som observatör eller som deltagare i något av programmen som är riktade till vuxna: t.ex. Hop On, Dans, Motion.

Logi

Det ordnas skolövernattning som brukar vara roligt och ger en speciell känsla och gemenskap. Skolövernattningen kostar 45 euro/deltagare och frukost ingår. 

Man kan också boka in sig på hotell eller inkvartering. OBS. Anmälan öppnar 15.1 klo 9.00 och det är först till kvarn som gäller. Läs mera om detta bakom länken: https://fsg.idrott.fi/logi-hango/

Anmälan

Preliminär anmälan sker i Hoika. Deadline fredag 26.1.

I preliminära anmälan meddelar du intresse för deltagande, vilka program du vill vara med i samt inkvarteringsönskemål. Dessutom kan man förhandsbeställa festival t-skjortan!

Länk till preliminära anmälan kommer inom kort. 

I februari kommer en bindande anmälan till Festivalen. Mer info kommer senare.

Mer info

Arrangörerna skickar längs med året ut infobrev. Läs igenom dem här:

Festivalinfo 1: https://fsg.idrott.fi/app/uploads/sites/30/2023/09/info-1-fsg-festival-hango-2024.pdf
Festivalinfo 2: https://fsg.idrott.fi/app/uploads/sites/30/2023/11/info-2-fsg-festival-hango-2024-2.pdf
Festivalinfo 3: https://fsg.idrott.fi/app/uploads/sites/30/2024/01/info-3-fsg-festival-2024.pdf

Frågor kan även riktas till föreningens GYMP Linnéa Backman: linnea.backman04@gmail.com