Hoppa till innehåll

World Gymnaestrada 2019

World Gymnaestrada 2019 i Dornbirn

World Gymnaestrada är en gymnastikfestival som samlar gymnaster världen över. Festivalen arrangeras vart fjärde år och följande festival är sommaren 2019 i Dornbirn i Österrike. Under evenemanget kan man se gymnastik i alla olika former och grenar. Under dagarna kan man se hallprogram och torguppvisningar och på kvällarna ordnas det galauppvisningar. Traditionellt samlar evenemanget ca 20 000 deltagare från drygt 50 länder, från alla världsdelar.  

World Gymnaestrada i Dornbirn arrangeras 7–13.7.2019.

På den här sidan uppdaterar vi all info om uppvisningsmöjligheter, kostnader, anmälan och så vidare. 

Hur kan man delta?

Man kan vara med genom att delta i något av de program som Finland representerar under festivalen. Finlands Svenska gymnastikförbund (FSG) ansöker om två hallprogram, varav den ena - Södra kvarten - övas in i södra Finland. Södra kvarten har som tema "Midsummer Night's Disco" och består av tre program:

 1. Feeling the night - mixedmotionsprogram som består av en damdel och en mixed del. Programmet är dansant med lätta stegkombinationer och en del balans, med glimten i ögat och glatt humör.
  Koreografer: Birgitta ”Trolle” Rautalin och Helena Blomqvist
 2. Rythm of the roadie crew - programmet är ett glatt och fartfyllt dansprogram med inslag av volter på trampett och luftvoltbana. Målgruppen är redskaps- och teamgymgymnaster i åldern 16 år uppåt, och deltagarna får gärna kunna volt på trampett och rondat/rondat-flick på voltbana.
  Koreograf: Sara Aminoff
 3. Wonders of the night - dansprogram med inslag av showdans, modern dans och jazz. Tanken är att fånga lite av mystiken och stämningen från en midsommarnatt och programmet riktar sig till ungdomar och vuxna.
  Koreograf: Sanna Kankainen

Ifall man är under 18 år och vill delta på Gymnaestradan behöver man ha en förmyndare med sig, samt samtycke av sina vårdnadshavare.

Det är även möjligt att delta i massprogram som Gymnastikförbundet koordinerar.  Mera information om gymnastikfestivalen och andra uppvisningsmöjligheter finns på Gymnastikförbundets sida: https://www.voimistelu.fi/fi/WG2019Dornbirn 

Övningar

Lördagen den 29.9 kl 10-13 hålls det instruktion av programmen i den sk. södra kvarten, "Midsummer Night's Disco", vid Kasabergets skola i Grankulla. 

Ingen förhandsanmälan, välkomna alla som är intresserade!

Tidsschema

kl. 10-11 "Feeling the night" - kor. Birgitta Rautalin & Helena Blomqvist 
kl. 11-12 "Rythm of the roadie crew" - kor. Sara Aminoff
kl. 12-13 "Wonders of the night" - kor. Sanna Kankainen

Anmälan

Nu kan man anmäla sig preliminärt till Gymnaestradan via denna blankett: Intresseanmälan till Gymnaestradan 2019

Ifall du inte är registrerad till anmälningsprogrammet Hoika kan du använda denna länk: https://www.jasentieto.fi/public/Rekisterointi.aspx?sid=216&TapahtumaID=4740 

Anmäl dig preliminärt före 14.10.

Under november kommer en bindande anmälan till Gymnaestradan. Mer info kommer senare. 

Deltagarpass

Alla som deltar på Gymnaestradan behöver ett deltagarpass. Deltagarpasset kostar ca 250 € och innefattar:

 • deltagarrättighet på World Gymnaestrada
 • inträde till halluppvisningar, massuppvisningar och andra evenemang under festivalen (förutom galauppvisningar)
 • transport med kollektivtrafik på hela festivalområdet

Deltagarpasset innefattar inte resan till Österrike, kost, logi eller försäkringar.