Hoppa till innehåll

GGF på FSG-mästerskap på Åland!

Under helgen 18-19.11 deltog GGF i Finlands Svenska Gymnastikförbunds Specialmästerskap i redskapsgymnastik på Åland med 27 gymnaster. Resan började redan på fredag morgon med buss till Åbo hamn och därifrån vidare till Mariehamn med färja. Framme i Mariehamn hade vi träning på fredag eftermiddag i Bollhalla var tävlingarna hölls.

På lördag och söndag var det tävling i klasserna B-G samt pojkar 1-5. GGF klarade sig väldigt fint och tog hela 21 medaljer med sig hem! I klass B fick Kira Bergroth brons på bom. I klass C yngre tog Tove Dobrinkat silver på bom och Alina Savela brons på matta. I klass C äldre tog Saga Mäkilä guld på barr och Anna Vilhunen brons på samma redskap. På bommen blev det också dubbelseger då Saga tog guldet och Anna Guarnieri silvret och på matta guld till Anna Vilhunen! I klass D yngre lyckades Anni Erkama ta guld på barr. Julia Tammilehto tog guld på bom och silver på barr och matta. Nea Bergroth tog brons på bom i samma klass. I klass D äldre tog Bianca Wiltgrube silver på hopp. På barr tog Lilli Johansson guld och Daniela Laakkonen brons. På bom blev det trippelseger till GGF, Daniela guld, Lilli silver och Ines Karlemo brons! På matta tog Lilli guld och Daniela silver. Totalt deltog 280 gymnaster från 12 olika föreningar i tävlingarna.

På söndagen åkte vi hem med dagsfärjan från Mariehamn och vidare med buss till Grankulla. Hela resan var stämningen på topp med glada och nöjda gymnaster, tränare och föräldrar.

    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *