Hoppa till innehåll

GGF genom tiderna – Redskapsgymnastik i Grupp 30

Historik del 12: Våra minnen från Grupp 30

Grupp 30 mattprogram. Fotograf okänd

Vi var båda aktiva gymnaster, oskiljaktiga vänner och klasskamrater. Vi blev inspirerade av gymnastik av vår gymnastiklärarinna Lisa Rehn och vår tränare Carla Wollstèn.

Vi var ännu aktiva gymnaster när vi blev tränare i Grupp 30.

På fredagskvällarna höll vi redskapsgymnastik för barn 7-12 år. Det kunde vara upp till 60 ivriga gymnaster som kom till vår träning. Vi kallades för Pipa och Dilla men för gymnasterna var vi ett begrepp ”PipaDilla”.

Vi märkte snart att det var flickor som visa stort intresse och utvecklades till riktigt duktiga gymnaster. Vi fick möjligheten att dela in grupper i en intressegrupp och en tävlingsgrupp.

Tävlingsgruppen tränade 3-4 gånger per vecka.

1978 for vi iväg på vår första tävling i Mariehamn. Vi hade då 3 gymnaster Annika Evers, Annika Lemström och Bettina Lemström. Flickorna tog hem guld och silver. Grupp 30 som då inte varit  känt inom redskapsgymnastiken blev nu omnämnd som en växande redskapsförening.

Grupp 30 sittande på bom. Fotograf okänd

1979 fick vi en möjlighet att få fara till Danmark med FSKG (som det då hette). 9 ivriga flickor tränade hårt på sitt parterrprogram. Uppvisningen gick jättefint.

1981 fyllde FSKG 85 år och firade med en stor gymnastikfest där våra flickor fick uppträda med sitt parterrprogram.

Efter 1981 tog våra studier slut och vi slutade som tränare i Grupp 30.

Bodil Ekström-Bergman och Benita Lindström (f. Grönholm)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *